5 typiske retter med vildsvin
Vildsvingryde med ris. Lavet med fløde, sampe og bacon. Kan evt. laves med kartoffelmos. Typisk efterårs/vinter ret.
Ovnstegt vildsvineryg. Ovnbagte kartofler, let dampede halve æbler med tyttebær vil være et godt bud.
Marinerede vildsvinekoteletter. Serveres gerne med hasselbagte kartofler, ovnbagte tomater evt. gratineret med lidt ost - og en grønsalt.
Grillet vildsvinekølle. Små kartofler og masser af forskellige grønsager på grillen.
Vildsvinemørbrad. Figenkompot og pasta vil være super.
Vin:
Den klassiske: Châteauneuf-du-Gadagne eller Côtes du Rhône Villages
Den alternative: Pinot Blanc eller Orange Wine
Den elegante: Pinot Noir 2014 eller Elgin Vitners
Den uovertrufne: Amarone della Valpolicella 2008 eller Ca´del Monte
Til 2 personer
1 stk due
300 g magert bacon i tern
1 stk løg i kvarte
3 - 6 kartofler i skiver
1/4 l fløde
salt og peber
Fremgangsmåde:
Del duen i fire dele
Skær kartoflerne i skiver.
Skær løget i kvarte både
Læg bacontern i aluminiumsbakke og placer den på grillristen. Når baconternene er let ristede blandes kartofler og løg ved.
Duen steges over direkte varme i 3 - 5 minutter, således at overflade og skindet er stegt af.
Duen lægges i aluminiumsfadet, og der tilføjet fløde, salt og peber.
Retten steges i 5 - 10 minutter - og servers gerne med et glas vin
Velbekomme
Prøv🙂
Til 4 personer
Indhold
½ kg. rådyr bov eller hals
½ kg. hakket oksekød (10-15% fedt)
1 tsk. salt
1 æg
4 stk. burgerboller
1 dl. salat mayonnaise
2 stk. tomater (Skåret i tynde skiver)
¼ salathoved (Skåret i stykker eller hele blade)
Fremgangsmåde
Skær bov, hals eller andet egnet kødstykke af rådyret.
Kør kødet igennem de største huller i kødhakkeren, således at kødet bliver grovhakket. Tag derefter både oksekødet og rådyrkødet, bland det sammen og kør igennem 4,2 mm hullerne på kødhakkeren, for at danne en reel fars.
Tilføj et æg til farsen, salt og rør farsen smidig.
Del farsen i fire lige store dele og form 4 stk. burgerbøffer.
Steg burgerbøfferne over direkte varme på grillen, og vend burgerbøfferne når de selv giver slip fra grillristen. Læg evt, blåskimmelost eller anden ost ovenpå burgerbøfferne, således at den smelter.