Vin til vildsvin

5 typiske retter med vildsvin

Vildsvingryde med ris. Lavet med fløde, sampe og bacon. Kan evt. laves med kartoffelmos. Typisk efterårs/vinter ret.

Ovnstegt vildsvineryg. Ovnbagte kartofler, let dampede halve æbler med tyttebær vil være et godt bud.

Marinerede vildsvinekoteletter. Serveres gerne med hasselbagte kartofler, ovnbagte tomater evt. gratineret med lidt ost - og en grønsalt.

Grillet vildsvinekølle. Små kartofler og masser af forskellige grønsager på grillen.

Vildsvinemørbrad. Figenkompot og pasta vil være super.

Vin:

Den klassiske: Châteauneuf-du-Gadagne eller Côtes du Rhône Villages

Den alternative: Pinot Blanc eller Orange Wine

Den elegante: Pinot Noir 2014 eller Elgin Vitners

Den uovertrufne: Amarone della Valpolicella 2008 eller Ca´del Monte

Due på grill

Til 2 personer

1 stk due

300 g magert bacon i tern

1 stk løg i kvarte

3 - 6 kartofler i skiver

1/4 l fløde

salt og peber

Fremgangsmåde:

Del duen i fire dele

Skær kartoflerne i skiver.

Skær løget i kvarte både

Læg bacontern i aluminiumsbakke og placer den på grillristen. Når baconternene er let ristede blandes kartofler og løg ved.

Duen steges over direkte varme i 3 - 5 minutter, således at overflade og skindet er stegt af.

Duen lægges i aluminiumsfadet, og der tilføjet fløde, salt og peber.

Retten steges i 5 - 10 minutter - og servers gerne med et glas vin

Velbekomme

Råvildtburger med syltede rødløg, chili ketchup og grillede kartofler

Prøv🙂

Til 4 personer

Indhold
½ kg. rådyr bov eller hals
½ kg. hakket oksekød (10-15% fedt)
1 tsk. salt
1 æg
4 stk. burgerboller
1 dl. salat mayonnaise
2 stk. tomater (Skåret i tynde skiver)
¼ salathoved (Skåret i stykker eller hele blade)

Fremgangsmåde

Skær bov, hals eller andet egnet kødstykke af rådyret.

Kør kødet igennem de største huller i kødhakkeren, således at kødet bliver grovhakket. Tag derefter både oksekødet og rådyrkødet, bland det sammen og kør igennem 4,2 mm hullerne på kødhakkeren, for at danne en reel fars.

Tilføj et æg til farsen, salt og rør farsen smidig. 

Del farsen i fire lige store dele og form 4 stk. burgerbøffer. 

Steg burgerbøfferne over direkte varme på grillen, og vend burgerbøfferne når de selv giver slip fra grillristen. Læg evt, blåskimmelost eller anden ost ovenpå burgerbøfferne, således at den smelter.

Seneste kommentarer

Del siden